REMINDER: Uitnodiging Cursus Betreden besloten ruimte d.d. 5 november 2019

24/10/2019
Wilt u praktisch inzicht over het betreden van besloten ruimte? Schrijf u dan in voor de cursus Arbeidsrisico Besloten Ruimte. Het betreden van een besloten ruimte is risicovol als het niet volgens de juiste procedure wordt uitgevoerd. Wist u dat als u werkzaamheden in besloten ruimten uitbesteed, dat u dan nog steeds verantwoordelijk bent voor de juiste uitvoering? Let op: er zijn nog 3 plekken beschikbaar!
 
De cursus Arbeidsrisico Besloten Ruimte wordt op dinsdag 5 november 2019 door Agribusiness Service BV georganiseerd in opdracht van Nevedi. Er zijn maar 18 plekken beschikbaar voor deze cursus, dus stuur uw inschrijving tijdig in!
 
Noodzaak cursus Arbeidsrisico Besloten Ruimte
Een besloten ruimte is een plek die deels of geheel is afgesloten. Vaak hebben deze ruimten een vernauwde toegang en zijn niet ontworpen om in te verblijven. Voorbeelden zijn silo’s, mengers en koelers. In een besloten ruimte moeten soms werkzaamheden uitgevoerd worden, met risico’s voor veiligheid en gezondheid. Denk aan het gevaar van brand, explosie, elektrocutie, vergiftiging of verstikking. Het betreden van een besloten ruimte kan dus risicovol zijn.
 
Het unieke van deze cursus is dat de theorie aan de praktijk wordt gekoppeld en een demonstratie in de praktijk hoe een besloten ruimte volgens de juiste procedure te worden betreden. 
 
Jildou de Jong, adviseur arbo en veiligheid bij KWA Bedrijfsadviseurs start met het theoretische gedeelte. Zij zal uitleg geven over de definitie besloten ruimtes, gevaren en risico’s in besloten ruimtes, maar ook hoe het organisatorisch kan worden aangepakt. Maar ook onderwerpen zoals Arbocatalogus Graan, Lock-Out Tag-Out (LOTO), werkvergunning, taken, verantwoordelijkheden en bevoegdheden en noodsituaties neemt zij mee in haar presentatie. ForFarmers biedt de mogelijkheid om hun uitgewerkte werkwijze op locatie in de praktijk te demonstreren. K&T Silocare zal een demonstratie verzorgen. 
 
Doelgroep
De cursus is geschikt voor veiligheidskundigen, arbeidshygiënisten, preventiemedewerkers en geïnteresseerden  in Arbo, veiligheid, gezondheid en preventie in de diervoederbranche.
 
Locatie: Lochem
 
Programma
09.00 uur Opening door Ton Paalman (Nevedi)
09.10 uur Theoretisch deel Arbeidsrisico Besloten Ruimte door Jildou de Jong (KWA)
10.00 uur Demonstratie betreden besloten ruimte in de praktijk door K&T Silocare
11.30 uur Evaluatie en discussie
12.30 uur Sluiting 
 
Kosten
Het inschrijfgeld voor deze halfdaagse cursus bedraagt € 300 (ex. BTW). Leden van Nevedi krijgen korting en betalen € 200 (ex. BTW). Na uw inschrijving ontvangt u een bevestiging en een factuur.
 
Meer informatie en aanmelden
Voor meer informatie neemt u contact op met Agribusiness Service BV via telefoonnummer: 085 - 77 319 73 of stuur een e-mail naar: info@agribusiness-service.nl. U kunt uw aanmelding via het aanmeldformulier sturen naar: info@agribusiness-service.nl.    

  • Bron: Nevedi